Scottish Fold

Kenmerken: 

De Scottish Fold is een middelgrote kat met een ronde kop. De ogen zijn meestal vrij groot en de neus heel erg kort. De hals van de Scottish Fold is ook erg kort. De Scottish Fold heeft een dikke en vettige vacht en is te vinden in verschillende soorten kleurencombinaties.

Karakter:

Vanaf ze nog maar een kitten zijn, staat de Scottish Fold bekend om zijn rustig en goedaardig karakter. Ze kunnen heel erg gehecht geraken aan mensen en zijn van nature heel erg aanhankelijk. Het kattenras is overigens ook zeer erg speels, intelligent en loyaal.

De Scottish Fold kan behoren tot elke soort van gezinssituaties. Ze passen zich aan aan het gezin en zijn daarom heel erg populair.

Gezondheid:

De Scottish Fold is een zeer gezond kattenras en heeft een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. De enige veel voorkomende ziektes van het ras is de 'Polycystische nierziekte', dat nierfalen veroorzaakt,
Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM) is een vaak voorkomende hartkwaal bij katten. Dit zijn beide erfelijke ziektes.

Afwijkingen:
Osteochondrodysplasie
is een erfelijke afwijking die botgroei en kraakbeenformatie aantast. Dieren met slechts één defect gen zullen deze problemen meestal in een mildere vorm vertonen.

In sommige landen is de Scottish Fold niet-erkend

 

 

 

De Schotse vouwoorkat kan behoren tot elke soort van gezinssituaties. Ze passen zich aan aan het gezin en zijn daarom heel erg populair.