Cattery Blue Indigo Violetta & Bumble Bee

Cattery Blue Indigo Violetta & Bumble Bee

Pers (Colourpoint)

Kenmerken:

De Perzische colorpoint, ook wel himalayan genoemd, bijna identiek aan de pers, op een paar uitzonderingen na, zoals de aftekeningen op de kop poten oren en staart zijn afkomstig van de Siamees, de himalayan pers ,is een middel grote kat met een korte rug en een stevig gespiert lichaam met daar op een goed geproportioneerde kop met een brede schedel en is voorzien van een brede neus, de ver uiteen staande grote ronde ogen zijn ALTIJD blauw,de oren staan laag op de schedel geplaatst, het staartje is kort met een afgeronde punt, het klank geluid is iets luider dan dat van de pers maar toch veel zachter dan dat van de Siamees, de colorpoint pers is voorzien van een lange dikke volle vacht (hier over meer bij de rubriek verzorging) deze kat is sociaal, lief en word graag geaaid maar toch zonder opdringerig te zijn, ze kunnen goed over weg met kinderen en andere dieren, maar kunnen even goed op Hun eentje zijn, ze hebben ook geen behoeften om buiten te gaan, (dus de ideale binnenhuiskat!)

Karakter:

De Pers is een zachtaardige kat. Wel een kat met wat specifieke trekjes, maar je maakt de Pers niet echt gek. Ze is rustig houdt wel alles in de gaten en komt heel gericht voor aandacht. Het is niet echt een prater en maakt relatief weinig geluid. Als iets de Pers niet aanstaat wordt de stem wel zachtjes gebruikt.

Verzorging:

Het is verstandig om de vacht van je Pers goed te verzorgen. Katten met een flinke vacht, zoals de Pers, verliezen ieder jaar een hoop haren. In de winter hebben ze een dikkere vacht en in het voorjaar en in de zomer hebben ze een dunnere vacht. In de warmere maanden zien ze er dan ook uit als een korthaar. Rond die periode zal er dan ook meer haar van de kat door het huis heen liggen. Als je de vacht van je Pers dagelijks borstelt help je de kat in de rui, er zullen veel minder losse haren achterblijven in huis. Daarnaast blijft de vacht ook nog eens in goede conditie.