Cattery Blue Indigo Violetta & Bumble Bee

Cattery Blue Indigo Violetta & Bumble Bee

Britse Korthaar

Kenmerken:

De Britse korthaar heeft over het algemeen een zeer dikke vacht. De kleur van de vacht is meestal blauw-grijsachtig en hun ogen zijn kenmerkend aan de grootte en ronde vorm. De ogen kunnen in verschillende kleuren terug te vinden zijn, maar de meest voorkomende kleuren zijn koperkleurig of goudkleurig. De vorm van het hoofd van de Britse korthaar is vrij rond met bolle wangen. Het lichaam van de kat is over het algemeen gespierd met een brede borst, korte pootjes en een pluche staart.

De mannetjes zijn over het algemeen groter dan de vrouwtjes, en dat is vooral te merken bij dit kattenras.

 

 

Karakter:

 

Het karakter van de Brits korthaar beschrijft de ideale huiskat. Ze zijn aanhankelijk, vrij inteligent, bij iedereen voelen ze zich thuis, en ze zijn heel erg lui. Dit is ideaal voor een koppel waarvan beide een fulltime-baan hebben.

 

De Brits korthaar is ook geen echt luidruchtig ras. Je zal ze enkel horen wanner ze honger hebben of wanneer de eigenaar zijn voedsel aan het klaarmaken is.

 

 

De Brits korthaar is vrij aanhankelijke (zoals eerder vermeldt), maar zoals bij de meeste katten worden ze niet al te graag opgeheven. Ze zijn daarbij ook vrij inteligent en men kan ze (kleine) trucjes aanleren.

 

Gezondheid:

 

Over het algemeen is de Brits korthaar een zeer gezond ras. Men schat de gemiddelde leeftijd van deze katten op ongeveer 12 tot 13 jaar. De twee grootste gezondheidsproblemen van dit ras zijn hypertrofische cardiomyopathie en Polycyctische nierziekte.

Hypertrofische cardiomyopathie: De hartspier die verdikt is. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen of zelfs hartstilstand

Polycystische nierziekte', katten met PKD hebben in beide nieren meerdere cystes (met vocht gevulde holtes) dat nierfalen veroorzaakt,